Warzywa na patelnię z surówką
|

Warzywa na patelnię z surówką Ireny

Co na obiad? Często dopada nas to pytanie. Nie bardzo, chce się nam stać przy kuchni i gotować. Zapraszam na pożywne i smaczne danie z mrożonych warzyw.

Zapraszm do moich przepisów na inne dania bezmięsne oraz na Instagram.

Warzywa na patelnię z surówką Ireny

Ilość porcji,

3

porcje
Czas przygotowania

20

minut
Czas smażenia

30

minut

Potrawa bezmięsna, danie główne
Stopień trudności: łatwa
Wybrałem warzywa na patelnię z ziemniakami. Możesz wziąć jakieś inne. Również przyprawy dobierz według swego smaku. Możesz dodać do smażonych ziemniaków kiełbasę lub boczek wędzony. Tez danie będzie dobre.

Składniki

  • 750 g warzywa na patelnię z ziemniakami – paczka

  • surówka Ireny z tego przepisu

  • 1 średnia cebula

  • 3 średnie ziemniaki

  • 50 g oleju rzepakowego -5 łyżek

  • przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona, majeranek

Warzywa na patelnię z surówką Ireny – przepis

  • Obierz ziemniaki. Opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w talarki. Obierz cebulę i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną cebulę i podsmaż do zeszklenia. Po chwili włóż talarki ziemniaków. Smaż wszystko przez około 10 minut do zarumienienia ziemniaków. Mieszaj od czasu do czasu. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką.Pokrojone ziemniaki i cebulaSmażenie ziemniaków
  • Przesyp warzywa z torebki na patelnię. Nie rozmrażaj. Smaż całość kilka minut na większej mocy palnika. Zmniejsz moc i smaż przez 15 minut. Jeżeli warzywa puszczą sok, to musisz go odparować. Zdejmij pokrywkę i zwiększ moc palnika. Mieszaj warzywa w czasie smażenia. Czas smażenia podaję orientacyjnie. Ja lubię, jak warzywa są kruche. Pod koniec posól, popieprz i dopraw majerankiem.Warzywa na patelnięSmażenie składników dania
  • Warzywa na patelnię podawaj na talerzu z dodatkiem surówki Ireny.
    Smacznego.
    Warzywa na patelnię z surówką

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *