Wiosenny twarożek
|

Wiosenny twarożek z rzodkiewką

Wiosna! Na straganach przyciągają wzrok pomidory, ogórki, młoda rzodkiewka, szczypiorek i koperek. Zapraszam na wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Zapraszam do moich przepisów na sałatki, surówki oraz na Instagram.

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

20

minut

Danie: śniadanie, kolacja, dodatek do dania obiadowego
Stopień trudności: łatwe i szybkie danie

Przepis na twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem możesz zmieniać na wiele sposobów. Możesz dodać jajko na twardo lub rzeżuchę. Twarożek możesz zaprawić śmietaną lub jogurtem naturalnym. Wiosenny twarożek może być daniem na śniadanie lub kolację. Równie dobrze pasuje ja ko dodatek do dań mięsnych.

Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego – 1 kostka

  • 4 rzodkiewki

  • 1/2 pęczka szypioru

  • 3 łyzki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego

  • posiekany koperek lub natka pietruszki

  • przyprawy: sól, pieprz czarny

Wiosenny twarożek rzodkiewką i szczypiorkiem – przepis

  • Z rzodkiewek usunąć końcówki. Opłukać warzywa pod bieżącą wodą. Rzodkiewki pokroić w kostkę. Szczypior i koperek posiekać.
  • Twaróg przełóż do miski. Rozdrobnij widelcem. Dodaj rzodkiewkę, szczypior i koperek. Posól i popieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Podawaj wiosenny twarożek do śniadania lub kolacji z pieczywem. Świetnie twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych.
    Uwielbiam świeżą bułkę lub rogala, posmarowaną masłem i obłożoną twarożkiem.Wiosenny twarożek

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *