Surówka jako dodatek do dania

Surówka z kalarepy i marchewki

Surówka z kalarepy i marchewki składa się z dwóch składników. Doprawiona solą, pieprzem i jogurtem naturalnym będzie przepysznym dodatkiem do dania głównego.

Zapraszam do moich innych przepisów na surówki oraz na Instagram.

Surówka z kalarepy i marchewki

Recipe by Marek
Ilość porcji

3

porcje
Czas przygotowania

20

minut
Czas oczekiwania

30

minut

Kuchnia: kuchnia polska / Potrawa: surówka / Stopień trudności: łatwe

Składniki

  • 1 średnia kalarepa

  • 3 średnie marchewki

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • przyprawy: sól, pieprz czarny

  • posiekany koperek

Surówka z kalarepy i marchewki – przepis

  • Warzywa obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem. Zetrzyj kalarepę i marchewki na tarce do jarzyn.Starte warzywa
  • Starte warzywa skrop sokiem z cytryny. Przypraw solą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj składniki. Odstaw do lodówki na 30 minut, by kalarepa zmiękła.przyprawiona surówka
  • Do surówki dodaj jogurt naturalny i ponownie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 15 minut, aby surówka przeszła smakiem.Jogurt dodany do surówki
  • Surówkę podawaj do dań mięsnych.Surówka jako dodatek do dania

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *