Sernik ze skyrem
|

Sernik ze skyrem i twarogiem

Sernik ze skyrem i twarogiem prosty i szybki przepis na bardzo smaczny deser. Dodatek owoców dopełni wspaniałych doznań smakowych.

Zapraszam do moich innych przepisów na ciasta oraz na Instagram.

Sernik ze skyrem i twarogiem

Ilość porcji

2

porcje
Czas przygotowania

15

minut
Czas pieczenia

40

minut

Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.

Składniki

  • 150 g skyru naturalnego

  • 125 g twarogu półtłustego – 1/2 kostki

  • 20 g budyniu waniliowego bez cukru

  • 1 jajko

  • 8 g cukru wanilinowego

  • 2 łyżeczki cukru pudru

  • 50 g owoców: brzoskwinie, wiśnie borówki, truskawka…

  • masło do wysmarowania formy

  • bułka tarta do posypania formy

Sernik ze skyrem i twarogiem – przepis

  • Przełóż skyr i twaróg do miski. Widelcem rozdrobnij twaróg i wymieszaj.Twaróg i skyr
  • Dodaj do masy budyń, cukier wanilinowy, cukier puder i jajko. Staranie wymieszaj mikserem na gładką masę.Twaróg ze skyrem i budyniemMasa serowa
  • Wysmaruj formę do pieczenia masłem. Obsyp bułką tartą. Przełóż masę serową do formy. Pokrój brzoskwinię na plasterki o grubości 5 milimetrów. Ułóż na wierzchu masy serowej.Forma do pieczeniaOwoce na masie serowej
  • Nastaw piekarnik na temperaturę 1800C. Grzanie góra/dół. Wstaw formę do pieczenia. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia sprawdzaj, czy wierzch się nie przypieka za bardzo. Jeżeli tak to przykryj folią aluminiową. Po upieczeniu wyjmij z formy i wystudź.Upieczony serniksernik

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *