Sernik ze skyrem i twarogiem
Sernik ze skyrem i twarogiem prosty i szybki przepis na bardzo smaczny deser. Dodatek owoców dopełni wspaniałych doznań smakowych.
Zapraszam do moich innych przepisów na ciasta oraz na Instagram.
Sernik ze skyrem i twarogiem
2
porcje15
minut40
minutWszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
Składniki
150 g skyru naturalnego
125 g twarogu półtłustego – 1/2 kostki
20 g budyniu waniliowego bez cukru
1 jajko
8 g cukru wanilinowego
2 łyżeczki cukru pudru
50 g owoców: brzoskwinie, wiśnie borówki, truskawka…
masło do wysmarowania formy
bułka tarta do posypania formy
Sernik ze skyrem i twarogiem – przepis
- Przełóż skyr i twaróg do miski. Widelcem rozdrobnij twaróg i wymieszaj.
- Dodaj do masy budyń, cukier wanilinowy, cukier puder i jajko. Staranie wymieszaj mikserem na gładką masę.
- Wysmaruj formę do pieczenia masłem. Obsyp bułką tartą. Przełóż masę serową do formy. Pokrój brzoskwinię na plasterki o grubości 5 milimetrów. Ułóż na wierzchu masy serowej.
- Nastaw piekarnik na temperaturę 1800C. Grzanie góra/dół. Wstaw formę do pieczenia. Piecz około 40 minut. W czasie pieczenia sprawdzaj, czy wierzch się nie przypieka za bardzo. Jeżeli tak to przykryj folią aluminiową. Po upieczeniu wyjmij z formy i wystudź.