Zupa krem
|

Zupa krem z młodej kapusty i cukinii

Dzisiaj Irena robiła gołąbki z młodej kapusty. Zostało jej trochę farszu i kawałek kapusty. Postanowiłem ugotować zupę krem z kapusty i cukini z pulpecikami.

Zapraszam do przepisu na pyszne gołąbki z młodej kapusty.

Zupa krem z młodej kapusty i cukinii

Kuchnia: polska / potrawa: zupa, danie mięsne / stopień trudności: łatwe

Na farsz do gołąbków użyłem mięsa z udźca z indyka i mięsa wieprzowego z łopatki. Farsz był z ryżem. Przyprawiłem go solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem. Z mięsa, które pozostało z gołąbków, zrobiłem 4 małe klopsiki. Do zupy użyłem warzyw mrożonych.

Składniki

  • pozostały farsz z gołąbków

  • pozostała kapusta z gołąbków

  • 1 średnia cukinia

  • 2 średnie ziemniaki

  • 150 g warzyw mrożonych

  • ząbek czosnku

  • przyprawy i zioła: sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek…

  • posiekany koperek

  • łyżka śmietany 18% lub jogurt naturalny

Zupa krem z młodej kapusty i cukinii – przepis

  • Zagotuj w garnku 3 szklanki wody z zielem angielskim i liściem laurowym. Obierz i umyj ziemniaki, pokrój w kostkę. Usuń końce z cukinii i pokrój w kostkę. Kapustę poszatkuj nożem. Z mięsa uformuj 4 pulpeciki.Składniki na zupęCukinia z kapustą
  • Włóż do gotującej się wody gałki. Gotuj na małej mocy palnika. Po 20 minutach dodaj pokrojone warzywa. Obierz ząbek czosnku i wyciśnij praską do garnka. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Gotuj jeszcze około 20 minut.Gotująca się zupa
  • Ugotowaną zupę zmiksuj blenderem. Do talerza włóż 2 pulpety, wlej zupę. Podawaj ze śmietaną i pieczywem. Posyp koperkiem.Zupa krem

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *